Toegankelijk voor alles

U bent de term ‚toegankelijke website’ misschien al eens eerder tegengekomen op het internet. Het begrip ‚toegankelijk web’ stamt uit 1996 en is te danken aan de volhardendheid van een handvol mensen die in het internet nieuwe uitdagen en hoop zagen voor mensen met een handicap. Die volhardendheid heeft geleid tot de vorming van het Web Accessibility Initiative (WAI) .

De werkgroep van het WAI maakt en onderhoudt een lijst met richtlijnen die, mits goed toegepast, de toegankelijkheid van een website website optimaal maken. Blinden, slechtzienden, kleurenblinden, doven, slechthorenden, mensen met een motorische handicap, een verstandelijke beperking, met autisme, een concentratiestoornis, laaggeletterden, ouderen, etc. krijgen hiermee een volwaardige mogelijkheid om deel te nemen aan de digitale samenleving.

Het is een eerbaar initiatief en daar blijft het niet bij. Er ontstaan door toegankelijk design namelijk ook een aantal voordelen die voor u zakelijk interessant kunnen zijn. U toont namelijk sociale betrokkenheid, uw website is beter vindbaar in zoekmachines, uw website werkt op ieder apparaat en uw website is eenvoudiger te onderhouden en uit te breiden. Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven, lees er alles over op www.webrichtlijnen.nl .

Wij beschikken over de deskundigheid en behendigheid om een website volledig toegankelijk te ontwerpen èn te voorzien van een mooi design.

Home Toegankelijk voor alles

Uw website op basis van de webrichtlijnen

Het maken van een toegankelijke website die voldoet aan de webrichtlijnen vereist een uitgebreide kennis van zaken omtrent webdesign. Door onze ervaring kunnen we met trots zeggen dat wij uw website kunnen laten voldoen aan Groot W3C logo met 2 kleine Drempelvrij vignetten rechtsonder op de voorgrond deze strenge normen. Uw voordelen: Een toegankelijke website is beter vindbaar in zoekmachines, u bereikt meer mensen, uw website werkt voor iedereen, u bespaart kosten, u toont uw sociale betrokkenheid en uw klanten zijn tevreden.
Lees meer over de voordelen van webrichtlijnen op www.webrichtlijnen.nl

+31(0)495 78 52 27

info@biggee.nl
Biggee Internet Producties
Houtsnip 5
6026 EX Maarheeze

ons inhuren

Hoofdmenu

Homepage Biggee Internet Producties